GRAVURE ♡

 

 

HOU HERINNERINGEN DICHTBIJ

Gepersonaliseerde juwelen; om al die bijzondere momenten of datums vast te leggen op een juweel en ze de hele dag met je mee te dragen....  of om met heel veel liefde cadeau te geven aan die ene dierbare persoon. 

Elk juweel wordt door mezelf gemaakt en gegraveerd. Het materiaal van de juwelen  bestaat uit Sterling zilver 925 en verguld zilver 925.

Wat wil dit zeggen? 

Sterling zilver 925; puur zilver is van nature erg zacht en je zult je dus kunnen voorstellen dat wanneer daar een armbandje of halsketting van wordt gemaakt dit erg kwetsbaar en te buigzaam is. Daarom is puur zilver eigenlijk nutteloos voor juwelen, en om deze problemen van zacht worden te voorkomen en zo ook de levensduur van zilveren juwelen te verhogen worden er andere metalen aan het zuiver zilver toegevoegd. De Sterling zilver waar ik mee werk bestaat uit ten minste 92,5% puur zilver en 7,5% andere metalen en dit is meestal koper. De toevoeging van een minder metaal dient dus vooral om de kwaliteit hiervan te verbeteren en doen in geen enkel geval afbreuk aan de kwaliteit. Meestal vind je op een Sterling zilver juweel dan ook het "925" tekentje gegraveerd. 

Sterling zilver 925 verguld ; dit is exact hetzelfde al de Sterling zilver juwelen maar verguld met twee laagjes 24k  goud.

Al de materialen zijn nikkelvrij.

Onderhoud van deze juwelen;

Het kan zijn dat zilveren of vergulde sieraden na verloop van tijd zwart of dof worden, maak je geen zorgen, deze verkleuring heet oxideren en is een natuurlijk proces dat heel normaal is. Weterstofsulfide is een gas dat overal in de lucht voorkomt en zodra zilver hiermee in aanraking komt ontstaat er een chemische reactie waardoor het sieraad dof of zwart kan worden. Ook via de huid kunnen stoffen vrij komen die reageren op zilver. Denk aan transpireren, het gebruik van medicijnen, drinken van alcohol of het eten van bepaalde voeding kan allemaal effect hebben op de zuurtegraad van onze huid en daar kunnen ook de sieraden op reageren. Zilver zal ook op iedere huid anders reageren en de verkleuring is dus geen productiefout maar een natuurlijke eigenschap. Maar gelukkig geldt, wanneer je je sieraden goed verzorgd, blijven ze lang mooi draagbaar.

Tips voor lang draagplezier van deze juwelen;

Gebruik regelmatig een zilverpoetsdoekje dit voorkomt dat het materiaal gaat verkleuren en zorgt ervoor dat het mooi blijft glanzen. Stel je sieraden niet bloot aan chemicaliën, ammoniak, bleekmiddel, chloor en zout water. Doe je sieraden af voordat je gaat schoonmaken, baden, slapen en zwemmen en stel de sieraden niet bloot aan verzorgingproducten zoals haarlak, parfum en cosmetica. Doe je sieraden pas aan nadat je ben aangekleed, je bent opgemaakt, je haar is gekamd en je parfum is opgedaan. Zie ze als de finishing touch dus. Als je de sieraden niet draagt bewaar ze dan altijd in een afgeloten doosje of zakje.

 

 

 

 

 

© 2020 - 2022 Studio A. | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel